Доступність посилання

ТОП новини

Стан здоров’я Савченко викликає занепокоєння – правозахисники


Надія Савченко, 17 квітня 2015 рік
Надія Савченко, 17 квітня 2015 рік

Стан здоров’я української льотчиці Надії Савченко, яка продовжує голодування в московському слідчому ізоляторі, викликає занепокоєння, заявляє глава російської президентської Ради з прав людини Михайло Федотов.

За його словами, за останній тиждень вона втратила більше восьми кілограмів ваги, рівень цукру в крові низький, інші аналізи також викликають занепокоєння.

Також після візиту до Савченко інший член російської президентської Ради з прав людини Єлизавета Глінка заявила, що скарг на умови утримання в української льотчиці немає, лікарі рекомендують їй госпіталізацію.

«Не їсть вона, мало п’є, погані дуже аналізи», – прокоментувала стан здоров’я Савченко Глінка.

Адвокати Савчено наразі не коментували заяви правозахисників.

Раніше сьогодні в федеральній службі виконання покарань Росії повідомили, що тюремні медики проведуть консиліум щодо стану Савченко, якщо буде необхідно українську льотчицю переведуть до цивільного лікувального закладу.

У грудні минулого року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня вона поновила голодування.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині кордону Російської Федерації.

Наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

XS
SM
MD
LG