Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган: спочатку Росія має відповісти за ситуацію у Криму і на Донбасі


Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив невдоволення заявою президента Росії Володимира Путіна, який назвав масові вбивства вірмен в Османській імперії «геноцидом».

«Мені особисто сумно і прикро, що президент Росії Володимир Путін зробив такий крок», – сказав Ердоган у понеділок, 27 квітня, на прес-конференції в Анкарі.

«Якщо якісь заяви і кроки повинні вживатися щодо геноциду, то Росії слід спочатку подивитися на власну історію. Те, що відбувається в Україні, у Криму, у Донецьку та Луганську є самоочевидним. Те що відбувається там, абсолютно ясно. Спочатку вони повинні відповісти за це», – наголосив Ердоган.

25 квітня під час жалобної церемонії вшанування пам’яті масового вбивства вірмен в Османській імперії, президент Росії Володимир Путін використав щодо цього слово «геноцид». Він також заявив про небезпеку націоналізму і, як він сказав, «русофобії», розкритикувавши проєвропейську владу в Україні.

МЗС Туреччини відразу засудило президента Росії Володимира Путіна за використання слова «геноцид».

15 квітня Європейський парламент оголосив 24 квітня європейським Днем пам’яті жертв геноциду вірмен в Османській імперії у 1915 році і закликав Туреччину визнати факт геноциду, на що Стамбул відповів звинуваченням у намірі «переписати історію».

XS
SM
MD
LG