Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд представників юридичних вишів призначив двох членів Вищої ради юстиції


З’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ призначив членами Вищої ради юстиції декана юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Андрія Бойка та завідувача кафедри земельного та аграрного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Анатолія Мірошниченка.

Водночас серед кандидатів, які є суддями або суддями у відставці, не обрали жодного, ніхто з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів.

За словами голови з’їзду, ректора Київського національного університету Леоніда Губерського, буде проведено повторний з’їзд представників юридичних ВНЗ для призначення третього члена Вищої ради юстиції.

Вчора на всеукраїнській конференції працівників прокуратури обрали членів Вищої ради юстиції, минулого тижня з’їзд адвокатів обрав своїх представників.

Вища рада юстиції складається з двадцяти членів. Верховна Рада, президент, з’їзд суддів, з’їзд адвокатів та з’їзд представників юридичних вишів призначають до ради юстиції по три члени, а також всеукраїнська конференція працівників прокуратури – двох членів Вищої ради юстиції.

До складу Вищої ради юстиції також входять за посадою голова Верховного Суду, міністр юстиції і Генпрокурор.

Однією з функцій Вищої ради юстиції є внесення подання президенту про призначення суддів на посади або про звільнення їх з посад, а також розгляд справи і приймає рішення щодо порушення суддями і прокурорами вимог щодо несумісності.

З квітня минулого року не працює Вища рада юстиції.

XS
SM
MD
LG