Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація із пожежею у зоні відчуження під контролем – Шкіряк


Зона відчуження, рудий ліс (ілюстраційне фото)
Зона відчуження, рудий ліс (ілюстраційне фото)

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк заявляє, що ситуація із пожежею у зоні відчуження на території спеціального комбінату «Чорнобильська пуща» під контролем.

«Існує кілька осередків загорання. Ймовірна причина – підпал чи необережне поводження з вогнем... На місці працюють понад 200 людей особового складу і 35 одиниць техніки. Для проведення повітряної розвідки і гасіння осередків пожежі залучено вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм та три пожежні літаки АН-32 П. Це дійсно найбільша пожежа з 1991 року, але ми впораємося!», – повідомив Шкіряк у вівторок увечері.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запевняє, що зміни радіоактивного фону через пожежу немає. Про це він сказав журналістам увечері вівторок в аеропорту «Жуляни» після повернення з зони пожежі.

Сьогодні о 12:45 повідомили про пожежу на території спеціального комбінату «Чорнобильська пуща».

У ніч на 26 квітня 1986 року на 4-му блоці Чорнобильської АЕС сталася аварія. Вона стала найбільшою техногенною і гуманітарною катастрофою 20-го століття. У квітні минулого року на Чорнобильській АЕС фахівці почали переміщення зібраної частини нового безпечного укриття із зони збірки у зону біля старого об’єкту «Укриття» (відомого як «Саркофаг»).

XS
SM
MD
LG