Доступність посилання

ТОП новини

Партія Навального оскаржила позбавлення реєстрації


Олексій Навальний
Олексій Навальний

У Росії Партія прогресу оскаржила рішення про позбавлення державної реєстрації, яке напередодні ухвалило Міністерство юстиції країни. Про це у Facebook написав секретар Центральної ради партії Дмитро Крайнєв. За його словами, ліквідація партії «у зв’язку з недотриманням термінів реєстрації» без рішення суду «неможливе і незаконне». Крайнєв також зазначив, що реєстрація регіональних відділень Партії прогресу була завершена вчасно і відповідає законодавству.

Юрист Партії прогресу Іван Жданов розповів Радіо Свобода, що рішення Мін’юсту не відповідає закону, оскільки відомство не враховує пункт 7 статті 15 федерального закону про політичні партії, який передбачає продовження термінів реєстрації партії, якщо рішення про відмову в реєстрації оскаржується в суді.

Про рішення Мін’юсту Росії позбавити Партію прогресу державної реєстрації стало відомо ввечері 28 квітня. Російський опозиціонер Олексій Навальний, який очолює партію, після цього заявив, що рішення відомства буде оскаржене. Опозиціонер висловив думку, що його партію позбавили реєстрації, оскільки вона, за його словами, становить небезпеку для чинної влади. Навальний зазначив, що на роботу опозиційної демократичної коаліції, до складу якої входить Партія прогресу, рішення Мін’юсту ніяк не вплине.

XS
SM
MD
LG