Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував 0,5 мільярда кубічних метрів газу групи компаній «Ostchem» Фірташа – МВС


Ukraine -- Ukraine Interior Ministry, nameboard
Ukraine -- Ukraine Interior Ministry, nameboard

Печерський райсуд Києва наклав арешт на майже 500 мільйона кубічних метрів природного газу, що зберігається в спеціальних сховищах компанії «Укртрансгаз» та належить підприємствам групи компаній «Ostchem» Дмитра Фірташа, повідомляє прес-служба МВС.

Також суд зобов’язав службових осіб «Укртрансгаз» зберігати цей природний газ та заборонити будь-яке розпорядження ним, в тому числі продаж та передачу,зазначають у відомстві.

МВС здійснює досудове розслідування, розпочате за фактом розкрадання державного майна службовими особами «Газ України «Нафтогаз України»» в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем.

За даними силовиків, у результаті злочинних дій посадовців державі завдано збитків у розмірі 5,7 мільярда гривень.

Сьогодні під час засідання уряду прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження за фактом злочинної змови працівниками «Нафтогаз України» і компанією Ostchem, в результаті якої Україні завдано збитків в особливо великих розмірах.

2 квітня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа Ostchem.

Компанія Group DF (Дмитра Фірташа) вважає заяви про відкриття Міністерством внутрішніх справ кримінального провадження проти холдингу Ostchem і компанії «Нафтогаз України» політичним переслідуванням групи і її власника. У Group DF також закликали президента Петра Порошенка прийняти заходи впливу для «припинення репресій щодо групи з боку чиновників від партії «Народний фронт».

XS
SM
MD
LG