Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: захоплені сепаратистами села обстріляли з боку самих сепаратистів


Місія ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)
Місія ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що її Спеціальна моніторингова місія в Україні зафіксувала черговий обстріл територій, захоплених сепаратистами, з їхнього ж боку.

Як мовиться у звіті про події середи, 28 липня, того дня спостерігачі місії аналізували свіжі кратери від мін 82-міліметрових і 120-міліметрових мінометів у трьох селах неподалік Маріуполя, що захоплені угрупованням «ДНР».

При цьому і у Ленінському, де було загалом 9 кратерів, і в Саханці, де їх знайшли 17, і у Дзержинському, де побачили 3 кратери, всі вони були спричинені пострілами з боку південного сходу, вважають спостерігачі ОБСЄ за результатами свого аналізу.

У тій місцевості на південний схід від цих трьох сіл розташовані тільки території, теж захоплені самими ж сепаратистами, зокрема, селище Безіменне.

Підконтрольні владі України території там розташовані на південний захід (частина села Широкина) і на захід (село Лебединське і далі Маріуполь).

15 лютого на Донбасі оголосили припинення вогню – міномети й інші важкі озброєння мали бути відведені. Але окремі перестрілки, а поблизу Широкина й серйозні бої, тривають досі. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну.

Раніше сепаратисти, за даними очевидців і аналізами спостерігачів, зокрема, з ОБСЄ, вже багато разів обстрілювали захоплені ними ж населені пункти – як вважають, чи то помилково, чи з метою звинуватити в обстрілах українську сторону.

XS
SM
MD
LG