Доступність посилання

ТОП новини

Комітет захисту журналістів закликає Путіна не утискати свободу ЗМІ в Криму


Американський комітет захисту журналістів висловлює занепокоєння погіршенням ситуації зі свободою ЗМІ в окупованому Росією Криму і закликає російського президента Володимира Путіна змінити ситуацію.

У листі до Путіна, оприлюдненому 29 квітня, американська організація наводить численні дані про утиски і переслідування незалежних засобів інформації і журналістів «владою» Криму.

За даними Комітету захисту журналістів, після анексії півострова в 2014 році кількість нападів на журналістів різко зросла. Місцеві й іноземні репортери, які висвітлювали кризу, піддавалися переслідуванням, їх затримували, проводили допити, конфісковували обладнання, йдеться в листі. Крім того, у комітеті нагадали, що російські спецслужби намагалися заглушити голоси критиків у кримських ЗМІ, нова «влада» не перереєструвала 92 відсотки засобів інформації, що діяли в Криму до анексії.

«Усі журналісти й інформаційні органи повинні мати можливість висвітлювати новини без побоювання переслідувань і тиску, служби безпеки повинні припинити залякування журналістів. Ми вважаємо, що нинішня ситуація дає підстави для стурбованості й просимо вас негайно вжити заходів до її врегулювання», – закликали Путіна правозахисники.

Раніше неурядова організація Freedom House заявила, що окупований Росією Крим опинився в десятці найгірших країн і територій світу за рівнем свободи преси. Півострів фігурує в цьому списку поряд з Білоруссю, Іраном, Туркменистаном й Узбекистаном.

XS
SM
MD
LG