Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко призначив трьох членів Вищої ради юстиції


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення членами Вищої ради юстиції Ігора Бенедисюка, Миколу Гусака та Тетяну Малашенкову, повідомляє прес-служба президента.

Ігор Бенедисюк є суддею Вищого господарського суду України, Микола Гусак – суддею Верховного суду України, Тетяна Малашенкова – адвокат.

Конкурс з добору кандидатів для призначення президентом членів Вищої ради юстиції був оголошений 13 березня 2015 року.

Напередодні з’їзд представників юридичних вишів призначив двох членів Вищої ради юстиції, на всеукраїнській конференції працівників прокуратури обрали членів ради, минулого тижня також з’їзд адвокатів обрав своїх представників.

Закон «Про Вищу раду юстиції» визначає, що президент має призначити трьох членів ВРЮ, двоє з яких повинні бути суддями або суддями у відставці.

Вища рада юстиції складається з двадцяти членів. Верховна Рада, президент, з’їзд суддів України, з’їзд адвокатів та з’їзд представників юридичних вишів призначають до ради юстиції по три члени, а також всеукраїнська конференція працівників прокуратури – двох членів Вищої ради юстиції.

До складу Вищої ради юстиції також входять за посадою голова Верховного Суду, міністр юстиції і Генпрокурор.

Однією з функцій Вищої ради юстиції є внесення подання президенту про призначення суддів на посади або про звільнення їх з посад, а також розгляд справи і приймає рішення щодо порушення суддями і прокурорами вимог щодо несумісності.

З квітня минулого року не працює Вища рада юстиції.

XS
SM
MD
LG