Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підготувала матеріали про злочини на Донбасі для суду в Гаазі


Генпрокуратура України підготувала матеріали для Міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності та воєнних злочинів посадовцями Росії та лідерами угруповань «ДНР» та «ЛНР».

«Генеральною прокуратурою України у межах компетенції підготовлено узагальнені матеріали аналітичного характеру про вчинення починаючи з 20 лютого 2014 року сукупності злочинів, які підпадають під норми статей 7, 8 Римського Статуту (злочинів проти людяності та воєнних злочинів)», – повідомили в ГПУ у четвер, 30 квітня.

«Вищезазначені матеріали сьогодні, як і було обіцяно керівництвом Генеральної прокуратури, надіслані до Кабінету Міністрів України для їх подальшого опрацювання та вирішення питання про направлення до Міжнародного кримінального суду», – наголосили у Генпрокуратурі.

У березні 2015 року СБУ передала Генеральній прокуратурі три томи матеріалів про злочини проти людяності, які згодом буде направлено до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі живою силою та військовою технікою. Москва ці заяви відкидає, заявляючи, що на Донбасі воюють російські «добровольці».

Україна ще не ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду, бо існували застереження, що він може не відповідати чинній Конституції. Водночас статут передбачає можливість, що без ратифікації держава може визнати юрисдикцію суду в певних справах, подавши про це відповідну заяву.

XS
SM
MD
LG