Доступність посилання

ТОП новини

Росія, можливо, готує подальший наступ в Україні – Брідлав


Головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав
Головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав

Головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав заявляє, що Росія використовує затишок на Донбасі для перегрупування своїх військ для можливого подальшого наступу.

«Багато їхніх дій відповідають підготовці подальшого наступу», – сказав Брідлав у четвер, 30 квітня, під час слухань у військовому комітеті Сенату США у Вашингтоні.

За словами Брідлава, ситуація в Україні наразі є «непевною і крихкою».

Головнокомандувач сил НАТО в Європі вважає, що президент Росії Володимир Путін прагне розділити Євросоюз та НАТО. «Якщо йому це вдасться, то всі інші речі, яких він прагне, стануть на місце», – сказав Брідлав.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG