Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в Новосибірську близько 2000 людей вийшли на «Монстрацію»


У російському Новосибірську близько 2000 людей вийшли на «Монстрацію» – щорічну першотравневу абсурдистську акцію, учасники якої несуть плакати з безглуздим або сатиричним змістом.

Цього року влада Новосибірська відмовили організатору акції, художнику Артему Лоскутову в проведення ходи. Після цього активісти партії «Яблуко» оголосили «Монстрацію» частиною своєї колони. Незважаючи на це, поліцейські закликали «монстрантів» розійтися, посилаючись на те, що їхня акція не узгоджена.

Як повідомляє інтернет-портал Тайга.інфо, учасники «Монстрації» тримають в руках плакати з написами «Даєш безкоштовні гроші», «Ось вам і театр», «Ось за це я і люблю Новосибірськ!», «Дайте людям рому!», «Каша – зло».

Абсурдистська першотравнева «Монстрація» відбувається в Новосибірську вдванадцяте.

Тим часом, у столиці Росії, Москві, за даними поліції, на першотравневу ходу вийшли 140 тисяч людей із російськими прапорами і транспарантами з назвами своїх організацій.

Як заявив, вітаючи жителів Москви, мер Сергій Собянін, «незважаючи на не дуже хорошу погоду і розмови про кризу, у людей гарний настрій».

У Росії акції до Міжнародного дня солідарності трудящих, який відзначають сьогодні, пройшли у Примор’ї, Сибіру і на Уралі.

XS
SM
MD
LG