Доступність посилання

ТОП новини

Двоє українських військових загинули на Донбасі за добу – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців, ще двоє поранені, повідомив речник штабу АТО Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація в зоні АТО залишалася неспокійною, але контрольованою.

«Бойовики активно використовують заборонене озброєння, 15 разів обстрілявши наші позиції зі 120-мм мінометів, 5 разів – зі 122-мм гармат, тричі – з танків», – сказав Лисенко.

Він додав, що на Маріупольському напрямку двома основними точками зіткнення залишаються селища Широкине і Чермалик, на Донецькому напрямку – район Донецького аеропорту, північно-західних передмість Горлівки і район Світлодарська, на Луганському напрямку – район міста Щастя.

Сепаратисти на своїх сайтах заявляють, що зафіксували 54 факти порушення режиму «тиші», і повідомляють про загибель одного бойовика і ще одного пораненого. Сепаратисти також звинувачують українських силовиків у використанні забороненого мінськими угодами важкого озброєння.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG