Доступність посилання

ТОП новини

Українська художниця випрала прапор Криму у Москві-річці


Українська художниця випрала прапор окупованого Криму в Москві-ріці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00

Українська художниця з Криму Маша Куликовська у столиці Росії провела мистецьку акцію і випрала у Москві-річці прапор Криму, повідомляє «Крим.Реалії».

Куликовська власними руками виготовила прапор Криму. Акція розпочалася на Московському мосту, далі художниця спустилася на вулицю Кримський вал і пройшла до Москви-ріки, у якій випрала прапор, змиваючи кольори.

За словами художниці, це символізує, що Крим зараз – це «біла пляма на мапі світу», оскільки після того, як Крим окупувала Росія, він перестав розвиватися.

«Кримський прапор складається з трьох смуг, перша смуга – блакитна, потім широка смуга біла, і червона тонка. Блакитна означає надію на хороше світле майбутнє, червона означає пам’ять про жертви, про героїчне минуле цих територій, і найголовніша біла широка смуга означає мир, рівність, свободу всіх національностей, що проживають на території Криму, свобода віросповідання, мовних уподобань. На сьогоднішній день ми маємо утиск усіх національностей, крім російської», – розповіла Куликовська.

За її словами, зараз у Криму не підтримується вивчення української та кримськотатарської мови, немає свободи віросповідання, відсутні й інші права і свободи.

«Я вимиваю ці фарби, тому що межі Криму на сьогоднішній день ментально розпливлися. Крим – це біла пляма на мапі світу. Росія, відібравши його, кинула. Там нічого не розвивається, люди змушені виживати, про це ніхто не говорить, бо страшно», – додала українська художниця, яка виросла у Керчі.

Маша Куликовська зазначила, що зараз не може приїхати до Криму, щоб провести яку-небудь художню акцію на своїй рідній землі, тому у такий спосіб вона змогла показати своє ставлення до анексії півострова.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG