Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі під час акції на Куликовому полі сталася сутичка


Будинок профспілок, 2 травня 2014
Будинок профспілок, 2 травня 2014

В Одесі під час пам’ятних заходів у зв’язку з річницею трагічних подій 2 травня 2014 року, сталася сутичка – чоловік намагався зняти георгіївську стрічку, бо вважав її символом окупації.

Своєю чергою проукраїнські активісти, присутні на цьому заході, скаржилися кореспонденту Радіо Свобода, що міліція змушувала зняти їх українську символіку.

Активісти на Куликовому полі скандують «Не забудем, не простим», «Порошенко – геть», «Уряд – у Качанівку» та «Янки – гоу гом».

Між активістами з різних таборів час від часу виникають словесні перепалки.

Сьогодні в Одесі одночасно проходять два мітинги – на Куликовому полі, який проводять представники «антимандану» та мітинг проукраїнських активістів на Соборній площі Одеси.

У місті у сьогодні діють посилені заходи безпеки. Усі, хто прийшов на Куликове поле, проходили через рамки металошукачів.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію з Куликового поля.

2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Одразу в центрі міста загинули кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, у табір проросійських громадян. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Загалом 2 травня постраждали більш як 200 людей, загинули 48.

XS
SM
MD
LG