Доступність посилання

ТОП новини

МЗС повідомляє про плановану сьогодні евакуацію українців з Непалу


МЗС України повідомляє, що 3 травня планується евакуація громадян України з Непалу літаком Міністерства оборони України. Про це йдеться у повідломленні на сайті відомтсва.

«Збір громадян, які перебувають окремо від базового табору, на резиденції Почесного консула України у Непалі о 14:00 за місцевим часом біля Почесного консульства України в Катманду», – йдеться в повідомленні.

Станом на 19 годину 2 травня до списку на евакуацію було включено близько 100 людей. Загальна кількість громадян України, які на момент землетрусу могли перебувати в країні становить 210 осіб. Із 46 людьми контакт ще не встановлений.

Як повідомили в МЗС, крім громадян України літаком з Катманду планують вирушити громадяни інших держав. З відповідним проханням про допомогу в евакуації з Непалу через Україну звернулися дипломатичні представництва та окремі громадяни Польщі, Латвії, Франції, Молдови, Швеції, Грузії та Росії.

Землетрус магнітудою 7,9 і серія наступних підземних поштовхів відбулися 25 квітня на заході Непалу. Ці явища спричинили руйнування тисяч житлових будинків і багатьох історичних пам’яток. За даними ООН, різною мірою землетрус вплинув на життя восьми мільйонів людей, це чверть населення Непалу.

XS
SM
MD
LG