Доступність посилання

ТОП новини

Маріупольці протестують проти демілітаризації Широкина – видання


Ілюстраційне фото: українські війська на позиціях біля Маріуполя
Ілюстраційне фото: українські війська на позиціях біля Маріуполя

У Маріуполі відбувся мітинг проти демілітаризації села Широкина, повідомляє міський сайт 0629.com.ua. Через це село, що за 20 кілометрів на схід від міста, нині проходить лінія фронту.

Промовці які всі виступали проти демілітаризації села, керівники громадських організацій Маріуполя і волонтери закликали містян єднатися і не стояти осторонь, а йти копати шанці й будувати укріплення, готувати їжу військовим чи допомагати обороні міста іншим чином.

Як пише видання, серед демонстрантів, які вийшли з прапорами України і червоними маками – символами Перемоги, – були й мер Маріуполя Юрій Хотлубей, якого освистали, звинувативши в бездіяльності.

Днями голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко теж виступав із закликом не відводити війська з Широкина, а, навпаки, зміцнювати там оборону.

Останнім часом за ініціативи Організації з безпеки і співпраці в Європі точаться розмови про демілітаризацію Широкина, частину якого захопили підтримувані Росією сепаратисти, ще частину утримують українські війська і яке є місцем частих боїв останніми тижнями. В ОБСЄ переконують, що демілітаризація не має нічого спільного зі здачею сепаратистам української території. Критики нагадують, що вже в багатьох випадках відведення українських військ із якихсь територій, що мали лишитися нейтральними, відразу закінчувалися тим, що їх без жодного пострілу захоплювали сепаратисти.

При цьому Широкине є стратегічно важливим пунктом, контроль за яким дозволив би сепаратистам полегшити потенційний наступ на Маріуполь, а українським військам – зірвати такий можливий наступ.

XS
SM
MD
LG