Доступність посилання

ТОП новини

«Айдар» святкує річницю створення і пропонує заснувати День добровольчого руху


«Айдарівці» пропонують святкувати День добровольчого руху в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Бійці окремого штурмового батальйону «Айдар» Збройних сил урочисто відсвяткували річницю створення одночасно в Києві та в місті Щастя Луганської області, де перебуває зараз батальйон.

Привітати один одного присутні з обох боків мали змогу через телеміст, водночас дізнавшись про стан справ на передовій.

Організатори свята запропонували започаткувати в Україні День добровольчого руху та встановити пам’ятник добровольцям України.

Вони також висловили сподівання, що наявні проблеми з добровольчими збройними формуваннями будуть вирішені.

Заступник міністра оборони Петро Мехед, присутній на урочистостях, заявив, що процес інтеграції добровольчих формувань до лав Збройних сил триває повним ходом і вже завершується, а переговори про асиміляцію добровольчих батальйонів у ЗСУ перейшли у практичну площину. Але перший командир «Айдару», народний депутат Сергій Мельничук стверджує, що базові проблеми із добровольчими батальйонами досі не ліквідовані.

Батальйон «Айдар» уже є частиною Збройних сил.

Тим часом чи не єдиними добровольчими збройними формуваннями, які досі ще не ввійшли до складу офіційних силових структур – Збройних сил чи Національної гвардії, залишаються Добровольчий український корпус «Правий сектор», а також, за повідомленнями, добровольчий батальйон «ОУН».

XS
SM
MD
LG