Доступність посилання

ТОП новини

«Нічні вовки» обіцяють мотопробіг західною Україною


Олександр Залдостанов
Олександр Залдостанов

Лідер московського байкерського клубу «Нічні вовки» Олександр Залдостанов на прізвисько «Хірург» заявляє про наміри провести мотопробіг західною Україною.

«Мотопробіг по Європі до Берліна не останній. Ми плануємо вирушити в західну Україну. Проїхати по всіх містах і відновити кожен спаплюжений бандерівцями пам’ятник Великої Перемоги. Крайньою точка пробігу буде Львів», – цитує Залдостанова російське державне агентство новин «ТАСС».

Коли саме відбудеться мотопробіг, «Хірург» не уточнив, однак додав, що «ці думки обов’язково будуть матеріалізовані».

Клуб «Нічні вовки» став відомим завдяки близьким відносинам його лідера Олександра Залдостанова із президентом Росії Володимиром Путіним і його демонстративній «російсько-патріотичній» позиції. «Нічні вовки», зокрема, свого часу проводили акцію на підтримку дій Путіна щодо його рішення заявити про анексію Криму. Через це на Залдостанова накладені санкції у США й Канаді, але ЄС таких санкцій на нього не накладав.

Кілька байкерів з російського клубу «Нічні вовки» зараз продовжують мотопробіг до Дня Перемоги територією Німеччини. У складі невеликої колони – чотири транспортні засоби включно із двома машинами з російськими дипломатами. Днями декілька груп членів російського мотоклубу «Нічні вовки», які збиралися здійснити масовий заїзд країнами Європи й закінчити його в Берліні 9 травня, не впустили до Польщі й Литви, ще кільком його членам скасувала шенгенські візи Німеччина. Але заборона на в’їзд до ЄС не стосується всіх членів численного мотоклубу «Нічні вовки», загальна чисельність яких у Росії, за деякими повідомленнями, становить кілька тисяч осіб.

XS
SM
MD
LG