Доступність посилання

ТОП новини

По дорозі на парад у Москві Пан Гі Мун відвідає Київ


Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун по дорозі на парад у Москві до річниці Перемоги у Другій світовій війні в Європі відвідає Київ і Гданськ.

Як повідомив речник генерального секретаря Стефан Дюжарік, Пан Гі Мун планує зробити дві робочі зупинки у польському Гданську та у Києві 7 та 8 травня відповідно. Запланована зустріч генерального секретаря ООН із президентами Броніславом Коморовським та Петром Порошенком.

Десятки світових лідерів відмовилися від запрошень взяти участь у святкових заходах до Дня Перемоги в Москві 9 травня. Міжнародна спільнота засуджує дії Кремля щодо України, починаючи від анексії Криму і закінчуючи збройною та фінансовою підтримкою сепаратистів на Донбасі, що офіційна Москва за провину не визнає.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков днями заявив, що свою участь в московському параді підтвердили президенти Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Туркменистану, Таджикистану, Абхазії, Південної Осетії, Куби, Індії, ПАР, Боснії і Герцеговини, Венесуели, В'єтнаму, Зімбабве, Македонії, Монголії.

XS
SM
MD
LG