Доступність посилання

ТОП новини

Немає доказів, що байкери, які в’їхали до Німеччини, – з «Нічних вовків» – поліція ФРН


Прес-секретар німецької поліції Тобіас Плате заявив 4 травня про відсутність доказів, що російські байкери, які в’їхали на територію Німеччини, є учасниками російського байкерського клубу «Нічні вовки».

За словами речника правоохоронного відомства, дані десяти байкерів, які приїхали до Німеччини із території Австрії, не надають «ніяких конкретних доказів будь-яких посилань на так званих «Нічних вовків».

Німеччина скасувала шенгенські візи керівникам клубу «Нічні вовки». Крім того, німецька поліція затримала байкерів на в’їзді до Мюнхена у неділю. Затриманих змусили звернути з автобану, правоохоронці забрали у всіх документи. За повідомленнями, в одному із заблокованих автомобілів перебував російський консул Дмитро Захаров.

Днями декілька груп членів російського мотоклубу «Нічні вовки», які збиралися здійснити масовий заїзд країнами Європи й закінчити його в Берліні 9 травня, не впустили до Польщі та Литви, але вони змогли потрапити до Чехії, Словаччини та Австрії. Тепер, за повідомленнями російських ЗМІ, вони дісталися Німеччини.

Клуб «Нічні вовки» став відомим завдяки близьким відносинам його лідера Олександра Залдостанова із президентом Росії Володимиром Путіним і його демонстративній «російсько-патріотичній» позиції. «Нічні вовки», зокрема, свого часу проводили акцію на підтримку дій Путіна щодо його рішення анексувати Крим.

XS
SM
MD
LG