Доступність посилання

ТОП новини

У результаті землетрусу в Непалі постраждав українець – МЗС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Міністерстві закордонних справ повідомляють про постраждалого в результаті землетрусу в Непалі громадянина України.

За повідомленням прес-служби відомства, українець має перелом ноги.

«Постраждалого громадянина з альпіністського табору на Евересті гелікоптером було доставлено до Катманду і розміщено у місцевій лікарні. Після необхідного медичного обстеження буде визначено час та шляхи його повернення в Україну», – зазначають у МЗС.

За даними МЗС України, у списках на повернення до України з Непалу наразі 74 громадянина України та більше 10 іноземців.

У МЗС повідомили, що влада Непалу дала дозвіл на посадку Іл-76 Міноборони України для евакуації українців.

Виліт запланований о 15:00 за місцевим часом, усіх українців зараз організовують у автобуси.

Напередодні у Міноборони України заявили, що військовий літак Іл-76, який вилетів для евакуації українців з Непалу і поламався у Нью-Делі, відремонтували і тепер він готовий до вильоту у Катманду.

Перед цим виконувач обов’язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк повідомив Радіо Свобода, що для евакуації громадян України з постраждалого від землетрусу Непалу прилетить пасажирський літак. Що буде з українським військово-транспортним літаком Іл-76, який стоїть у Делі через поломку, Шкіряк не уточнював, але додав, що з метою безпеки громадян, ухвалене рішення евакуювати їх пасажирським повітряним судном.

Внаслідок землетрусу в Непалі 25 квітня загинули понад сім тисяч людей.

XS
SM
MD
LG