Доступність посилання

ТОП новини

У «Блоці Порошенка» пропонують перепоховати прах Коновальця та Бандери в Україні


У Мюнхені невідомі осквернили могилу Степани Бандери
У Мюнхені невідомі осквернили могилу Степани Бандери

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Тарас Батенко пропонуватиме президенту України Петру Порошенку перепоховати прах провідника ОУН Степана Бандери та першого голови ОУН Євгена Коновальця в Україні через черговий акт вандалізму над могилою Бандери у Мюнхені.

«Верховна Рада України визнала УПА, УНР та інші організації борцями за незалежність, засудила комуністичні та націонал-соціалістичні (нацистські) тоталітарні режими. Наступним кроком повинно бути перепоховання Степана Бандери та Євгена Коновальця на рідній землі, за яку вони віддали життя. На найближчому засіданні Верховної Ради направлю депутатський запит до президента України щодо цього питання», – цитує слова Батенка прес-служба політичної сили.

Водночас родичі Бандери у коментарі Радіо Свобода повідомили, що поки що не планують перепоховувати останки Степана Бандери в Україні, оскільки, на їхню думку, ситуація в Україні більш небезпечна, ніж в Німеччині.

4 травня стало відомо, що на мюнхенському цвинтарі невідомі вчинили акт вандалізму над могилою провідника ОУН Степана Бандери. Це вже другий 2015 року такий інцидент у Мюнхені. 6 січня на цвинтарі Вальдфрідгоф невідомі вже вчинили акт вандалізму на могилі Бандери. Повідомлень про затримання чи покарання зловмисників не було.

XS
SM
MD
LG