Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Москві 6 травня проведе два засідання в справі Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Басманний суд Москви 6 травня проведе два засідання у справі громадянки України Надії Савченко. Як повідомляють адвокати народного депутата України, на 11:30 запланований розгляд скарги на відмову відпустити Савченко на засідання ПАРЄ, а на 14:30 – продовження терміну її арешту.

Перед цим адвокат Микола Полозов також повідомив, що Слідчий комітет Росії продовжив терміни слідства у справі Надії Савченко на півроку – до 13 листопада 2015 року.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на сході України і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

28 квітня українську льотчицю перевели з СІЗО, де вона перебувала від липня минулого року, в міську лікарню через погіршення стану здоров’я, після того, як у середині березня вона відновила голодування на знак протесту. Однак через два дні її повернули назад у камеру СІЗО.

10 лютого Басманний суд Москви задовольнив клопотання слідчого про продовження арешту Савченко до 13 травня.

На парламентських виборах в Україні в жовтні Савченко була обрана депутатом від партії «Батьківщина», а потім членом постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ.

XS
SM
MD
LG