Доступність посилання

ТОП новини

Францію на урочистостях 9 травня в Москві представить глава МЗС


Лоран Фабіус
Лоран Фабіус

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив про намір приїхати до Москви для участі в урочистостях на честь 70-річчя перемоги у Другій світовій війні. Про це він повідомив в ефірі радіостанції «Європа-1».

За словами Фабіуса, він не буде присутній на параді на Красній площі, але візьме участь у церемонії покладання вінків. Раніше стало відомо, що президент Франції Франсуа Олланд не приїде в російську столицю 9 травня.

Багато світових лідерів відмовилися приїхати в Москву на 9 травня через анексію Росією Криму і її роллю у кризі на сході України. Запрошення для участі в урочистостях у Москві надіслали 68 главам держав і міжнародних організацій і лише близько 20 із них підтвердили намір приїхати. Серед них – голова КНР – Сі Цзіньпін, президент Куби Рауль Кастро, а також генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун.

Під час параду 9 травня по Красній площі пройдуть близько 16 тисяч військовослужбовців, будуть показані сотні одиниць військової техніки, у тому числі нові бойові машини «Коаліція-СВ» і танки Т-14 «Армата».

XS
SM
MD
LG