Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс: на річницю депортації говоритимуть про посилення тиску на кримських татар


На кримських заходах до річниці депортації 18 травня Меджліс має намір заявити про тиск на кримських татар, у тому числі про ситуацію із заарештованим заступник голови Меджлісу Ахтемом Чийгозом, якого 6 травня російські правоохоронці помістили в карцер. Про це проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» сказав перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

«Ми обов’язково будемо говорити про ці речі, це поки що всі законні способи, до яких ми можемо вдаватися. В даному випадку ми можемо тільки постійно інформувати про те, що відбувається. Тому що тиск у «справі 26 лютого» посилюється», – сказав він.

Джелял також повідомив, що поки у Меджлісу немає нової інформації про становище Ахтема Чийгоза в карцері і його стан здоров᾽я.

«У нас є зв᾽язок з ним тільки через адвоката, відучора від нього нової інформації не надходило», – сказав Джелял.

6 травня, Джелял повідомив, що заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, якого утримують у сімферопольському СІЗО, перевели в карцер, а у відповідь на це Ахтем Чийгоз оголосив голодування.

Глава Меджлісу Рефат Чубаров сказав, що в Криму готують розправу над Чийгозом, арештованим за підозрою «в організації й участі в масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року під будівлею кримського парламенту.

5 травня Меджліс кримськотатарського народу повідомив про те, що подав у міську адміністрацію Сімферополя повідомлення про проведення жалобного мітингу в пам᾽ять жертв геноциду кримськотатарського народу – депортації 18 травня 1944 року.

Минулого року традиційний жалобний мітинг у центрі Сімферополя був заборонений.

XS
SM
MD
LG