Доступність посилання

ТОП новини

МВС: 8-9 травня порядок охоронятимуть 40 тисяч правоохоронців


Для забезпечення охорони громадського порядку під час заходів 8 і 9 травня залучатимуть близько 40 тисяч правоохоронців, заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

«Крім того, залучатиметься тисяча військовослужбовців Національної гвардії України і близько 2 тисяч представників громадських організацій», – повідомив Яровий.

За даними МВС, у масових заходах 8 і 9 травня очікується участь понад 1,5 мільйона громадян, найбільш масові заходи відбуватимуться в Києві, Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Черкасах, Чернігові, Львові, Тернополі і Чернівцях.

У Києві охороняти правопорядок разом із правоохоронцями також будуть «небайдужі громадяни, які хочуть порядку в Києві», додали в міліції. Щоденно таких осіб буде залучатися близько тисячі. Також допомагатимуть забезпечувати правопорядок недержавні охоронні структури, які мають ліцензії, заявили в МВС.

9 квітня Верховна Рада ухвалила закон про увічнення Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Відповідно до закону, в Україні 8 травня встановлюється Днем пам’яті і примирення на честь усіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років і відзначатиметься щорічно, 9 травня в Україні є державним святом – Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

XS
SM
MD
LG