Доступність посилання

ТОП новини

Шкіряк готовий піти у відставку, якщо скажуть


Зорян Шкіряк
Зорян Шкіряк

В. о. глави Державної служби з надзвичайних ситуацій України Зорян Шкіряк готовий піти у відставку, якщо таке рішення ухвалить керівництво країни.

«Якщо міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, прем᾽єр-міністр Арсеній Петрович Яценюк скаже мені піти, я одразу подам заяву й піду у відставку», – сказав він сьогодні в Києві.

На запитання про участь в евакуації українців з Непалу його подруги, Шкіряк відповів, що вона в поїздці перебувала за власний рахунок і брала участь у рятувальній операції з огляду, зокрема на її досвід і знання східних практик. «Я взяв на себе відповідальність, і вона полетіла разом з нами. Так само, як взяв відповідальність за тих журналістів, які були на борту», – сказав Шкіряк.

Він наголосив, що не бачить своїх помилок в організації евакуації українців з Непалу.

Літак Іл-76 Міністерства оборони України, який евакуював українців із Непалу, близько 4:00 7 травня прибув на військове летовище поблизу Борисполя. На борту перебували 75 українців і 11 громадян інших держав – Польщі, Франції, Грузії та Росії.

Операцію з евакуації українців із Непалу, якою керував виконувач обов᾽язків голови ДСНС Зорян Шкіряк, критикували в Україні. Літак Іл-76 Міністерства оборони вилетів для порятунку людей 30 квітня, але прибув до столиці Непалу Катманду тільки 5 травня. Причиною затримки стала поломка літака на шляху до Делі, деталь для ремонту доставляли із Києва.

Також підставою для критики керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій стало те, що разом із ним до Катманду полетіла його подруга. За словами Шкіряка, вона допомагала потерпілим від землетрусу, надавала їм психологічну допомогу.

Жертвами руйнівного землетрусу, що стався у Непалі 25 квітня, стали понад сім з половиною тисяч людей, кількість потерпілих перевищила 14 тисяч.

XS
SM
MD
LG