Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОБСЄ вітає створення експертних груп у рамках Контактної групи у Мінську


Чинний голова ОБСЄ Івица Дачич
Чинний голова ОБСЄ Івица Дачич

Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Сербії Івица Дачич вітає успішний початок роботи груп експертів у рамках Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Міністр Дачич знову наголошує, що діяльність робочих груп була надзвичайно важливою для посилення політичного процесу, який є ключовим для вирішення кризи. Він вітає факт, що наступні кроки були узгоджені учасниками. Дачич наголошує на необхідності продовження конструктивних підходів під час наступних зустрічей», – повідомили в ОБСЄ у четвер, 7 травня.

Учора, 6 травня, за підсумками наради Тристоронньої контактної групи у Мінську створені групи експертів, які мають запропонувати наступні кроки для реалізації плану мирного врегулювання. Представник ОБСЄ Гайді Тальявіні заявила, що перша з цих груп розпочне роботу 19 травня.

2 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG