Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс: заарештованого в Криму Чийгоза відмовилися звільнити на поруки


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, який перебуває у СІЗО Сімферополя, відмовилися випустити на поруки, повідомляє прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу, посилаючись на адвоката Чийгоза.

Адвокат отримав офіційну відмову на клопотання російського правозахисника, члена Ради при президентові Росії з прав людини Андрія Юрова про взяття на поруки заступника голови Меджлісу.

«В головне слідче управління Слідчого комітету Росії по Криму та Київський районний суд Сімферополя також передані клопотання про взяття на поруки Ахтема Чийгоза від заслуженого діяча мистецтв України і Республіки Татарстан, художнього керівника ансамблю «Кирим» Державної філармонії Республіки Крим Сервера Какуро, а також головного редактора газети «Кирим», кандидата філологічних наук, виконувача обов’язків декана факультету кримськотатарської і турецької філології Кримського інженерно-педагогічного університету Бекіра Мамутова», – зазначають в Меджлісі.

Згідно з російським законодавством, взяття на поруки полягає в письмовому зобов’язанні вартої довіри особи в тому, що вона ручається за виконання підозрюваним або обвинуваченим зобов’язань, зокрема, не залишати постійне або тимчасове місце проживання без дозволу слідчого або суду, а також у призначений термін прибвати за викликами слідчого і в суд.

6 травня Ахтема Чийгоза, який перебуває з 29 січня в СІЗО за звинуваченням в «організації масових заворушень» 26 лютого минулого року, без пред’явлення будь-якої постанови перевели в карцер. На знак протесту Ахтем Чийгоз оголосив голодування. У пенітенціарній службі заявили, що Чийгоз був переведений в спецприміщення за порушення режиму утримання.

У Меджлісі назвали це тиском з метою отримання необхідних показань.

XS
SM
MD
LG