Доступність посилання

ТОП новини

У Львові День перемоги проходить спокійно


9 травня у Львові: спокій і одна спалена «георгіївська стрічка»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:00 0:00

9 травня у Львові: спокій і спалена одна георгіївська стрічка

У Львові вшанування Дня перемоги традиційно відбулось на пагорбі Слави, де запалили вічний вогонь, люди прийшли, щоб покласти квіти.

Ветеранів Другої світової війни було одиниці, переважно вшанувати День перемоги прийшли симпатики комуністів і СРСР.

Жодна ветеранська організація не проводила мітингів. Чимало людей прийшли з причепленими червоними маками.

Один з учасників з заходу з «георгіївською стрічкою» спровокував галас. Йому пропонували замінити стрічку на мак, але він відмовився.

Після цього громадські активісти, які стежили за порядком, зняли з нього стрічку і спалили її.

«Цей один чоловік спеціально прийшов, щоб спровокувати ситуацію», – заявив начальник головного управління МВС у Львівській області Дмитро Загарія. – Я дякую львів’янам за розуміння і сподівають, що увесь день у Львові мине спокійно, без жодних провокацій».

За порядком у Львові пильнують понад 800 правоохоронців і представники 30 громадських організацій. Львівські байкери усю ніч чергували біля монументу радянським воїнам.

Також сьогодні представники об’єднання «Свобода» зранку облили кефіром керівника львівського Антифашистського комітету, комуніста Олександра Калинюка і таким чином перешкодили йому взяти участь у заходах. За словами «свободівців», комуніст мав намір піти на пагорб Слави з червоним маком і георгіївською стрічкою.

Як повідомили Радіо Свобода у прес-службі головного управління МВС у Львівській області, до міліції надійшло повідомлення від львів’янина, який поскаржився, що йому заблокували двері у помешканні, мовляв, неможливо відчинити замок, в який влито якусь речовину.

Сьогодні урочисті заходи до 70-ї річниці перемоги над нацизмом відбуваються у різних містах України.

XS
SM
MD
LG