Доступність посилання

ТОП новини

Центр «Правого сектору» залишиться на полігоні в «Десні» − Ярош


Дмитро Ярош
Дмитро Ярош

Навчальний центр «Правого сектора» залишиться на території Навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України «Десна» (Чернігівська область). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив лідер цієї політсили, народний депутат України Дмитро Ярош.

«Щойно домовилися про те, що наш навчальний центр (ДУК ПС) в Десні поки що залишається на місці», − написав Ярош.

За його словами, складається враження, що для керівництва країни українські добровольці несуть більшу загрозу, ніж війська, які окупували Крим і Донбас.

«У найближчі дні ще раз поговорю про майбутнє нашої держави з керівництвом так званоїАТО і силових структур ... Може, це щось дасть», − написав лідер «Правого сектора».

Пізніше прес-служба Генерального штабу Збройних сил України поінформувала, що в даний час на території полігону 169-го навчального центру Сухопутних військ бійці Добровольчого українського корпусу займають будівлю, яка тимчасово не використовується.

«Нещодавно було ухвалено рішення про проведення в цій будівлі ремонту і використання його для якісного забезпечення навчального процесу військовослужбовців Збройних сил України. Про це рішення керівництво Добровольчого українського корпусу було повідомлено заздалегідь з проханням прискорити процес ухвалення рішення про офіційне входження до складу Збройних сил України», − повідомили у Генштабі.

Такі роз’яснення прес-служби Генштабу з’явилися у відповідь на заяву про силовий розгін бійців ДУК на полігоні на території центру «Десна» у разі відмови звільнити територію до вечора 9 травня.

28 квітня лідер «Правого Сектору», народний депутат Ярош заявив, що десантники з 25 і 95 бригад ВСУ заблокували базу ДУК у Дніпропетровській області і спробували роззброїти його бійців.

XS
SM
MD
LG