Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ у Скоп’є закликала до ретельного розслідування подій у Македонії


Виконувач обов’язків голови місії ОБСЄ у Скоп’є Маріанна Береш закликала до ретельного розслідування подій у місті Куманово на півночі Македонії, де в результаті перестрілки між озброєною групою і поліцейськими упродовж суботи-неділі загинуло восьмеро поліцейських, близько сорока були поранені.

«Відновлення безпеки має першорядне значення, і це допоможе надати чітке пояснення подій шляхом ретельного розслідування, проведеного відповідними органами влади», – мовиться у заяві представниці ОБСЄ.

Маріанна Береш також висловила співчуття родинам та близьким загиблих в результаті подій у Куманові, постраждалим побажала якнайшвидшого одужання.

«ОБСЄ готова підтримати зусилля, спрямовані на вирішення проблем мирним шляхом і запобігання подальшій ескалації», – додала Береш.

Напад у Куманові почався у суботу, коли група озброєних людей вступила у перестрілку з силами безпеки. Місцеві ЗМІ припускають, що ці люди прибули із Косова. В поліції заявили про щонайменше 14 убитих представників озброєної групи, частина яких мала на собі символіку розпущеного 2001 року збройного угруповання македонських албанців.

XS
SM
MD
LG