Доступність посилання

ТОП новини

Активісти підписували на Майдані вітальні листівки Надії Савченко


На Майдані мітингували на підтримку Надії Савченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Громадські активісти мітингували на майдані Незалежності у Києві на підтримку ув’язненої в Росії народного депутата України Надії Савченко. Біля фонтану представники руху «Відсіч», «Жіночого консорціуму України», «Євромайдан SOS» благодійного фонду «Відкритий діалог», групи громадського спостереження «Озон» й інших організацій ініціювали підписання вітальних листівок для Савченко. Також свої привітання можна було писати на великому паперовому серці.

За словами активістки «Відсічі» Ганни Чепури, всі листівки планують надіслати до московського СІЗО, де зараз перебуває українка.

«Не знаємо, чи він (лист – ред.) дійде, бо знаємо, що не всі листи доходять. Але сподіваємось, якщо він навіть не дійде, принаймні, їй зможуть розказати ті люди, які будуть її бачити, що ми провели таку акцію, що ми її любимо, підтримуємо і не забуваємо», – сказала Чепура.

У той же час за кілька метрів відбувалась акція на підтримку Надії Савченко із участю партії «Батьківщина», яка зібрала близько сотні учасників.

11 травня активісти в багатьох країнах світу організовують заходи з нагоди дня народження українки. 34-й день народження Надії буде 329-м днем позбавлення її волі.

XS
SM
MD
LG