Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО заявляє про 9 тисяч російських військових на сході України


(ілюстраційний відеокадр)
(ілюстраційний відеокадр)

Заступник командувача антитерористичної операції Валентин Федичев заявляє, що наразі на Донбасі перебуває не менше як 9 тисяч військовослужбовців Збройних сил Росії.

Усього ж бойовиків у складі незаконних збройних формувань там, із урахуванням росіян, – 43 тисячі, сказав Федичев в ефірі телевізійного «5-го каналу».

Крім того, за його словами, які наводить видання «Українська правда», на озброєнні російського угруповання є близько 190 танків; усього на озброєнні бойовиків є понад 700 танків.

Також Федичев заявив, що жодного військового арсеналу на територіях Донбасу, які зараз окуповані бойовиками і де б зберігалися боєприпаси або військова техніка, не було. «Заяви військово-політичного керівництва Росії про те, що техніка на Донбасі не завезена з Росії, а з частково захоплених таких арсеналів – брехня», – заявив Федичев.

Росія відкидає численні повідомлення про участь підрозділів її Збройних сил у війні проти влади України в частині Донбасу на боці сепаратистів й визнає тільки наявність там російських «добровольців».

Сепаратисти щоразу запевняють, що сотні одиниць важких озброєнь, у тому числі нових зразків, які є на озброєнні тільки в Росії, вони, мовляв, «захопили в боях в українських військ» чи в захоплених ними військових частинах. Росія заявляє, що «не має ніяких даних» про постачання таких озброєнь сепаратистам.

XS
SM
MD
LG