Доступність посилання

ТОП новини

Українська влада повинна виконати умови для успішної євроінтеграції – Томбінський


Ян Томбінський
Ян Томбінський

Європейська сторона підтримує українців, але Київ не повинен «консервувати» стару систему, а має створювати нову, за європейськими стандартами, заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

За його словами, Угоду про асоціацію підписували дві сторони – Україна та Євросоюз, відтак і зобов’язання втілити її положення покладені на обидві сторони.

Він заявив, що Україні для успіху євроінтеграції необхідно дотримуватись трьох складових. «По-перше, потрібні впевненість і рішучість усіх українських діячів, що реформи потрібні не для того, щоби щось зробити для ЄС, а це треба зробити для України. Другий елемент – постійний діалог із суспільством, а третє – це підтримка Євросоюзу, щоб наш досвід і наші фінансові можливості дозволили підтримати українські реформи», – наголосив Томбінський на конференції «Україна – ЄС: рік після підписання Угоди про асоціацію» у Києві.

Україна і ЄС підписали Угоду про асоціацію у 2014 році. У повному обсязі вона набуде чинності після ратифікації всіма сторонами, тобто всіма 28 країнами-членами Євросоюзу.

Політична частина Угоди про асоціацію України і ЄС уже діє в режимі тимчасового застосування, економічна має запрацювати з 2016 року.

XS
SM
MD
LG