Доступність посилання

ТОП новини

Проблема Донбасу не має політико-дипломатичного рішення – російський експерт


Олександр Ситін, архівне фото
Олександр Ситін, архівне фото

Конфлікт на сході України зараз неможливо вирішити за допомогою дипломатії, заявив в ефірі Радіо Свобода президент Центру політичних досліджень Північної і Східної Європи, колишній науковий співробітник Російського інституту стратегічних досліджень Олександр Ситін.

За його словами, країни Заходу поки що цього не розуміють.

«На сьогодні ця точка зору, що проблема не має політико-дипломатичного рішення, зовсім не переважає на Заході. І поки що Захід буде робити абсолютно все, буде вичерпувати крок за кроком варіанти, за яких можна було б знайти це політико-дипломатичне рішення, і відповідно вестимуться переговори у нормандському форматі, буде Керрі приїздити…» – сказав Ситін.

Всі загравання Путіна з країнами Заходу щодо вирішення конфлікту на Донбасі спрямовані на деморалізацію сил українського спротиву, вважає експерт.

«Найімовірніше, це політичні хитрощі. Я впевнений, що політика Росії була, є і залишиться, до якихсь серйозних змін в самій Росії, агресивною не лише відносно Росії, але щодо всього пострадянського простору», – сказав Ситін.

Водночас він сумнівається, що Росія офіційно розпочне війну проти України. На думку експерта, й надалі триватиме гібридна війна, Росія використовуватиме так званих «ополченців» та сили без прикметних знаків.

Відео: Радіо Свобода онлайн

У вівторок, 12 травня, у Сочі в Росії перебуває державний секретар США Джон Керрі. Він провів зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і з президентом Росії Володимиром Путіним. Політичне вирішення конфлікту на сході України є однією з головних тем цих переговорів.

XS
SM
MD
LG