Доступність посилання

ТОП новини

Керрі поінформував Порошенка про зміст розмов у Росії


Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з держсекретарем США Джоном Керрі. Як повідомляє сайт глави української держави, Керрі поінформував Порошенка щодо своїх переговорів у Росії.

«Співрозмовники скоординували подальші дії задля деескалації на Донбасі, а також обговорили кроки, які мають здійснити сторони для повного виконання Мінських домовленостей», – ідеться в повідомленні.

12 травня держсекретар США мав у чорноморському курортному місті Сочі чотиригодинні переговори з російськими президентом Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

Джон Керрі вкотре підтвердив, що про початок скасування санкцій, накладених проти Росії через її агресію на сході України, може йтися тільки після повного виконання Москвою мінських домовленостей. Держсекретар також закликав Москву звільнити всіх українських політичних в’язнів, включно з Надією Савченко.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, оцінюючи підсумки переговорів у Сочі, визнав, що Москва і Вашингтон мають «певні розбіжності» в оцінках конфлікту в Україні. Тим часом речник російського президента Юрій Ушаков сказав після переговорів, що вони не стали проривом.

XS
SM
MD
LG