Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики завезли дві установки «Точка-У» у Макіївку – штаб АТО


Військова техніка сепаратистів на Донбасі, квітень 2015 року ©Shutterstock
Військова техніка сепаратистів на Донбасі, квітень 2015 року ©Shutterstock

Українські військові з посиланням на своє джерело повідомляють, що 7 травня у Макіївку були завезені два тактичні ракетні комплекси «Точка-У», інформують у прес-центрі штабу АТО.

Крім того, там повідомляють про скупчення військової техніки на території Донбасу, яку наразі контролюють проросійські бойовики.

За даними штабу, 11–12 травня через Ізварине у напрямку Краснодон – Свердловськ пройшло 5 танків бойовиків, 2 системи залпового вогню «Град», 2 БМП, а також декілька «Смерчів».

«Терористи продовжують обстріли та різноманітні провокації на лінії розмежування. Розпочинаючи з 6:00 ранку, вони навіть на 20 хвилин не припиняли обстріли по позиціях наших військових на Донецькому напрямку», – мовиться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що сепаратисти використовували міномети різних калібрів, зенітні установки, гранатомети та кулемети для обстрілу населених пунктів Мар’їнка, Опитне, Піски, Красногоровка та Авдіївка.

«По Широкині загарбники вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. З 122 міліметрової артилерії стріляли по Новогородському та Широкій Балці», – зазначають у штабі.

Сепаратисти на своїх сайтах заявляють, що українська сторона нарощує в зоні конфлікту важке озброєння, а також припускають, що сили АТО не мають розвідки в зоні АТО, тому, відповідно, не можуть повідомляти про важкі озброєння, зокрема і про установки «Точка-У», на непідконтрольних територіях.

Раніше українські військові вже повідомляли про наявність на окупованих територіях чотирьох «Точок-У», додавши, що даних про їхнє використання наразі немає.

Місія ОБСЄ у звіті про ситуацію на Донбасі за 12 травня повідомила, що її спостерігачі особисто чи завдяки безпілотникам бачили важкі озброєння в місцях, звідки вони мали бути відведені, з обох сторін конфлікту – вісім танків із боку сепаратистів, шість танків і дві гармати з боку українських сил.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

Відео: Військове телебачення України

XS
SM
MD
LG