Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель: мінські угоди безальтернативні


Петро Порошенко і Анґела Меркель на прес-конференції в Берліні, 13 травня 2015 року
Петро Порошенко і Анґела Меркель на прес-конференції в Берліні, 13 травня 2015 року

Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Анґела Меркель іще раз підтвердили спільну позицію щодо безальтернативності мирного врегулювання та деескалації на Донбасі відповідно до мінських домовленостей, повідомила прес-служба голови української держави за результатами їхньої зустрічі в Берліні.

Сторони закликали забезпечити негайне припинення вогню, повне відведення важкої техніки, звільнення всіх заручників і доступ інспекторів ОБСЄ до всіх об’єктів, включно з неконтрольованими ділянками українсько-російського кордону, мовиться в повідомленні.

Крім того, Меркель поінформувала Порошенка про результати свого візиту до Росії 10 травня, в перебігу якого теж ішлося про становище в Україні внаслідок російського втручання.

Серед інших тем двоє державних керівників також обговорили підготовку до саміту учасників програми Європейського союзу «Східне партнерство» в Ризі, зокрема. кроки для запровадження для українців безвізового в’їзду у країни Шенгенської зони, повідомила прес-служба.

Петро Порошенко перебуває в Німеччині з дводенним візитом. У четвер, 14 травня, він має відвідати місто Аахен, де зустрінеться зі світовими та європейськими лідерами.

Росія за кожної нагоди висуває до України вимогу виконувати мінські домовленості, замовчуючи, що їх постійно грубо порушує сама Росія, відмовляючись виконувати, поміж іншого, вимоги вивести з України свої війська й озброєння і звільнити всіх заручників.

XS
SM
MD
LG