Доступність посилання

ТОП новини

В уряді просять Раду розширити повноваження Антикорупційного бюро


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради з проханням розширити повноваження Національного антикорупційного бюро, зокрема щодо надання бюро можливості проводити розслідування щодо недостовірних даних чиновників у деклараціях про прибутки.

«Потрібно дати можливість Національному антикорупційному бюро проводити розслідування щодо чиновників у випадку, якщо державні чиновники зумисно подали недостовірну інформацію в деклараціях про статки, доходи і майно», – зазначив він на засіданні уряду.

«Тепер вводиться як кримінальна відповідальність за подачу недостовірних даних, так і надається повноваження для Національного антикорупційного бюро щодо проведення розслідування стосовно будь-яких державних службовців, які подають недостовірну інформацію в своїх деклараціях», – додав він.

За словами прем’єра, вже виявлено «дуже багато фактів» невідповідності декларацій державних чиновників «реальному майну, яким володіють ці державні чиновники прямо або опосередковано».

Крім того, Яценюк повідомив, що для забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро Кабмін передав Національному антикорупційному бюро відремонтоване приміщення площею 7 тисяч квадратних метрів, яке розташоване на Солом’янській площі в Києві.

14 жовтня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національного антикорупційного бюро. Бюро є державним правоохоронним органом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, а також запобігання вчиненню нових. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами та становлять загрозу національній безпеці.

16 квітня президент України Петро Порошенко призначив на посаду директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

XS
SM
MD
LG