Доступність посилання

ТОП новини

Саша Боровик ніколи не був заступником міністра економіки – уряд


Саша Боровик
Саша Боровик

Саша Боровик ніколи не обіймав офіційної посади в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, повідомляє прес-служба відомства.

У повідомленні зазначається, що 20 лютого Боровик був представлений як кандидат на посаду першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України.

«Боровик не отримав остаточного призначення і, відповідно, ніколи не обіймав офіційної посади в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Протягом майже трьох місяців Саша Боровик був радником, оскільки він мав досвід з певних питань, за які відповідає міністерство. Він брав участь у засіданнях і деяких напрямках діяльності міністерства, але лише як радник.Таким чином, він не був остаточно призначений на посаду першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України», – зазначають у Міністерстві економіки.

«Оскільки міністерство продовжує дуже важливу роботу зі впровадження, заохочення та контролю за реформами, важливо, щоб усі ті, хто працює, і всі ті, хто консультує Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, були спроможні працювати разом у конструктивній манері. Через це міністерство вирішило розірвати всі зв’язки з Боровиком», – додають у відомстві.

Раніше Саша Боровик заявив, що йде з уряду. За словами Боровика, це пов’язано із конфліктом з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Боровик був відповідальний за організацію донорської конференції та, за його словами, повідомив прем’єр-міністру, що європейські організації чекали б на звіт про витрати грошей, які Європа та її фонди надають.

Раніше сьогодні депутати від фракції об’єднання «Самопоміч» заявили, що Саша Боровик, німецький юрист, який прийняв українське громадянство і мав стати першим заступником міністра економіки, два місяці працює в міністерстві на волонтерських засадах, оскільки рішення міністра економіки Айвараса Абромавичуса про його призначення досі не підписав прем’єр Арсеній Яценюк.

XS
SM
MD
LG