Доступність посилання

ТОП новини

Матері й дружини полонених бійців «Кривбасу» вимагають активізувати пошуки їхніх рідних


У Кривому Розі матері й дружини полонених бійців 40-го окремого мотострілецького батальйону «Кривбас» вимагають активізувати пошуки їхніх рідних. Таку заяву вони зробили на заходах, присвячених першій річниці з дня формування батальйону.

Як розповіла Радіо Свобода дружина полоненого бійця «Кривбасу» Наталія Герасименко, сьогодні близько двох десятків жінок, тримаючи в руках фотографії своїх рідних, записали відеозвернення до президента України з вимогою взяти під особистий контроль питання про звільнення з полону озброєних сепаратистів їхніх синів і чоловіків.

«Цього разу настрій більш радикальний: матері й дружини вимагають конкретних дат. Якщо ні – будемо їхати на Київ, перекривати дороги, будемо залучати матерів із інших міст, з інших регіонів. СБУ відмовчується, відписується», – сказала дружина полоненого.

За словами жінок, наразі мова йде про звільнення з полону близько півтора десятка бійців «Кривбасу», відомо, що п’ятеро із них потрапили до рук сепаратистів у Дебальцеві, решта – ще в «Іловайському котлі». Одного кривбасівця цими днями звільнили з полону, однак не в рамках мінських домовленостей, кажуть жінки.

У п’ятницю, 15 травня виповнився рік із дня формування батальйону «Кривбас». Сотні жителів Кривого Рогу прийшли на мітинг-реквієм, щоб ушанувати пам’ять загиблих солдатів, згадавши їх поіменно.

У СБУ та адміністрації президента наразі не відреагували на заяви родичів полонених бійців.

24 квітня матері й дружини полонених бійців «Кривбасу» вже вимагали від української влади активізувати процес обміну полоненими.

XS
SM
MD
LG