Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА відкриває дисциплінарне провадження проти дніпропетровського «Дніпра»


Під час матчу «Дніпро» – «Наполі», Київ, 14 травня 2015 року
Під час матчу «Дніпро» – «Наполі», Київ, 14 травня 2015 року

Європейський союз футбольних асоціацій почав дисциплінарне провадження проти українського футбольного клубу «Дніпро» з Дніпропетровська через поведінку вболівальників, організаторів і самих гравців під час матчу проти італійського клубу «Наполі» в Києві.

В УЄФА звинувачують гравців клубу в неналежній поведінці під час матчу в четвер, 14 травня, за що вони отримали «п’ять або більше» попереджень, як передбачено дисциплінарними нормами союзу.

Уболівальників теж звинувачують у неналежній поведінці, а саме у виході на поле, в расистській поведінці, що виявилася у вивішуванні банеру, в запалюванні й киданні феєрверків, а також у масових заворушеннях.

Організаторам матчу ставлять за вину неналежну організацію – заблоковані сходи стадіону.

Як повідомили в УЄФА, його комітет із контрольних, етичних і дисциплінарних питань має розглянути справу майже через тиждень, 21 травня.

Клуб «Дніпро» в тому матчі переміг «Наполі» з рахунком 1:0 і вийшов у фінал Ліги Європи, де має зіграти з іспанською «Севільєю» 27 травня у Варшаві в Польщі.

В УЄФА звернули увагу, що після матчу в Києві понад тисячу вболівальників українського клубу вибігло на поле, вони ламали ворота і крісла, кидаючи їх у бік італійських уболівальників, а також під час матчу вивісили «банер расистського змісту» і використовували піротехніку.

XS
SM
MD
LG