Доступність посилання

ТОП новини

У Галичі на Івано-Франківщині вперше проходить музейно-туристичний фестиваль


На Івано-Франківщині до Міжнародного дня музеїв приурочили перший всеукраїнський фестиваль «Давній Галич» збирає друзів», який розпочався сьогодні в музеї історії Галича.

За словами директора національного заповідника «Давній Галич» Володимира Костишина, організатори хочуть привернути увагу музейників, туроператорів, просто туристів до княжого Галича, а також– вітчизняного і зарубіжного туриста до української культурної спадщини. Тож фестиваль розрахований і на фахівців національних, історико-культурних заповідників, і на широкий загал.

У дводенній програмі – виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи народних ремесел, реконструкція лицарських боїв і козацькі забави, виступи фольклорних колективів, дегустація народних страв, екскурсії туристичними об’єктами Галицького заповідника.

Крім того, 17 травня відбудеться презентація виставки одного експоната в картинній галереї національного заповідника «Давній Галич» – це «меч князя Святослава» з фондів національного заповідника «Хортиця».

XS
SM
MD
LG