Доступність посилання

ТОП новини

Мережа «Брусничка» Ахметова зупиняє роботу на непідконтрольних територіях Донбасу


Від 18 травня тимчасово зупиняє роботу торговельна мережа магазинів «Брусничка» на територіях Донецької та Луганської областей, непідконтрольних України, це 54 торгові точки. Про це йдеться у заяві компанії «Український рітейл», яка здійснює розвиток роздрібного бізнесу групи СКМ Ріната Ахметова під торговою маркою «Брусничка».

«Закриття магазинів – вимушений крок, непросте рішення, продиктоване незалежними від нас обставинами. Наразі склалася ситуація, за якої продовження поставок продуктів з території України стало неможливе, а складські запаси мережі досягли критичного мінімуму», – заявив генеральний директор «Український рітейл» Дмитро Кулик.

При цьому керівництво торговельної мережі «Брусничка» розглядає можливість передачі своїх приміщень та обладнання робочим колективам на умовах оренди до моменту повернення мережі.

«У разі передачі приміщень в оренду «Український рітейл» не здійснюватиме ні контроль, ні управління цими магазинами з боку центрального офісу», – наголошується у заяві.

Всього станом на 18 травня «Брусничка» має 152 торгові точки, розташовані в шести областях України.

Компанія «Український рітейл» здійснює розвиток роздрібного бізнесу групи СКМ Ріната Ахметова під торговою маркою «Брусничка», компанія була заснована 13 вересня 2006 року.

У квітні у Верховній Раді зареєстровали проект закону про націоналізацію майна мережі магазинів «Фрешмаркет Брусничка». У компанії цю законодавчу ініціативу назвали «прямим порушенням Конституції», а такожа зазначили, що заяви одного з авторів законопроекту, народного депутата Ігоря Луценка про те, що через мережу «Брусничка» на окуповану територію Донбасу надходить контрабанда, розглядають як «свідомо неправдиву інформацію, яка не підтверджена будь-якими фактами і доказами».

XS
SM
MD
LG