Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Кернеса перенесли на 28 травня


Геннадій Кернес у харківському суді, 31 березня 2015 року
Геннадій Кернес у харківському суді, 31 березня 2015 року

Полтавський суд, який розглядає справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса, переніс засідання на 28 травня.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, суддя заявив, що гарантували безпеку наступного засідання будуть хакрівський і полтавський «Грифон» (підрозділ судової міліції).

Мера Харкова Геннадія Кернеса сьогодні евакуювали із зали полтавського суду, який розглядає справу проти нього щодо викрадення активістів Майдану і знущань над ними. Один із захисників Кернеса заявив, що це пов’язано з тим, що охорона суду помітила в одного з протестувальників, що зібралися під будівлею, зброю.

Потерпілі у справі заявили, що провокація під стінами суду була влаштована спеціально, щоб мер Харкова міг залишити суд.

Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Кернеса спробувал закидати яйцями протестувальники біля суду. Він також не виключив, що це була провокація. За словами Геращенка, правоохоронці перевірять цю версію.

2 березня прокуратура заявила, що харківського міського голову підозрюють у викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством.

26 березня Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Кернеса і двох його охоронців.

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляв, що кримінальна справа проти нього є сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG