Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за минулу добу на Донбасі двоє військових загинуло, 4 – поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі 2 українських військовослужбовців загинуло, 4 – поранені, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

«На маріупольському напрямку найгарячішою точкою зіткнення вчора було село Чермалик: противник відкрив вогонь по наших позиціях з мінометів, на донецькому напрямку знову активізувалися бойові дії в районі аеропорту. Противник використовує 120-міліметрові міномети та 152-міліметрові гармати. Не стихає вогонь противника і на західних околицях Горлівки (село Лозове) та біля Світлодарська», – зазначив він.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку вчора відбулася перестрілка між українськими військовими та бойовиками поблизу Троїцьке.

«Бій тривав близько 2 годин, бойовики застосували БМП, зенітну установку та стрілецьку зброю, ведучи вогонь з Санжарівки. В районі міста Попасна і Золоте ворог застосував проти сил АТО танки та міномети», – зазначив він.

Сепаратисти звинувачують в порушенні режиму припинення вогню українських військових і заявляють про 20 випадків порушень.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG