Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив під вартою колишнього кримського депутата Ганиша


Василь Ганиш в суді, 12 травня 2015 року
Василь Ганиш в суді, 12 травня 2015 року

Апеляційний суд міста Києва залишив у СІЗО екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша. Про це кореспондентові проекту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив адвокат колишнього кримського депутата Андрій Руденко.

Адвокат назвав рішення суду «політично мотивованим» і заявив, що судові не надали вагомі докази провини його підзахисного.

«Всі фахівці, слідчі і прокурори, з якими я спілкувався, при тому пакеті документів, який подавався до суду, дійшли висновку, що прокуратура спрацювала на двійку і не надала жодного вагомого доказу. Не в докір суспільству і журналістам хочу зазначити, що громадська думка заочно, без суду, винесла свій вирок, що Ганиш – сепаратист», – сказав Руденко.

«Прокуратура, на жаль, не шукає і не шукала винних в анексії Криму. Мій клієнт просто попався «на дурняк», – стверджує він.

12 травня апеляційний суд Києва почав розглядати скаргу Ганиша на рішення Печерського райсуду.

Раніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід кримському екс-депутатові Василеві Ганишу – два місяці арешту, він перебуватиме в СІЗО до 25 червня.

28 квітня Ганиша затримали при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Ганиш був узятий під варту, оскільки був у розшуку, і Генпрокуратура винесла йому підозру у скоєнні державної зради. За версією українських слідчих, Ганиш був одним з тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, чим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України.

XS
SM
MD
LG