Доступність посилання

ТОП новини

Кримські татари відчувають репресії, спрямовані на духовне і фізичне знищення народу – Чубаров


Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу
Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє, що сьогодні татари в Криму знову переживають найстрашніші часи – відчувають репресії, спрямовані на духовне і фізичне знищення народу. Про це він заявив у понеділок на вечорі-реквіємі з нагоди Дня боротьби за права кримськотатарського народу та 71-ї річниці депортації, повідомляє сайт президента України.

За словами Чубарова, нині відбуваються переслідування за сфабрикованими справами тисяч активістів і пересічних кримчан, кримським татарам забороняється вшановувати пам'ять загиблих предків.

«Це не просто заборона на масові зібрання – це спроба переписати генетичний код кожного кримського татарина, стерти з нього пам'ять про минуле…Наша позиція полягає в тому, що без повернення Криму не може відбутися українська держава в якості рівноправного члена вільної сім'ї європейських народів. Знаємо, що для повернення Криму маємо відстояти Україну», – заявив Чубаров.

Водночас президент Петро Порошенко заявив, що Україна ніколи не погодиться з окупацією Криму, боротиметься за права кримських татар та розроблятиме програму розвитку національної автономії кримськотатарського народу.

18 травня Україна і світ відзначили День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. У цей день в 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього депортували понад 180 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG